Övervintringsväxthus

Övervintringsväxthus skyddar dina krukväxter i kylan

Våra enkla men ändå effektiva övervintringsväxthus tar väl hand om dina dyrbara krukväxter under vintern. När temperaturen sjunker kan det vara en bra idé att ta lite extra hand om krukväxterna utomhus. Det är viktigt att skydda en mängd olika växter mot kylan så att de kan uthärda vintern och vara redo för nästa säsong. Det beror på vilka växter du har och hur svårt du förväntar dig att det ska bli. Du kan också välja att flytta dina krukväxter inomhus under vintern om du har plats för dem. Det finns dock en risk att växterna inte tål att flyttas – eller att de får för lite ljus inuti huset. När du placerar dina växter i ett eller flera av våra innovativa övervintringsväxthus skapar du en säker miljö för dina växter som vanligtvis finns ute i trädgården i krukor, burkar, tråg med mera.

Dina krukväxter i trädgården behöver individuell vård och skötsel under vintern

Enbart temperaturen är inte alltid problemet för krukväxterna utomhus i trädgården under vintern. Det är en kombination av regn och temperaturer under noll. Om jorden i krukan eller burken blir våt följt av temperaturer under noll kommer vattnet att expandera. Det kan resultera i en trasig kruka och skadade rötter, vilket kan döda växten i slutändan. När du har dina krukväxter inuti ett övervintringsväxthus kan regnet inte falla på växterna eller komma in i krukan. Allt detta låter bra, men du kan också ha en situation där växterna måste vattnas om de inte går in i ett slags viloläge. Lyckligtvis nog är det lätt att vattna växterna i ett övervintringsväxthus tack vare de stora och robusta dragkedjorna på tälten. Fuktigheten kan sjunka betydligt under vintern, så det är viktigt att hålla koll på växterna så att de inte blir för torra. När växterna är oskyddade utomhus kommer vinden att snabba upp uttorkningen. En annan god anledning att lägga dina krukväxter i ett övervintringsväxthus. Generellt sett skyddar den enkla och ändå praktiska konstruktionen växterna överlag såväl som att skydda växtens blad mot frostskador och förhindra att grenar bryts under snöns vikt.

Övervintringsväxthus för användning året runt

Vi erbjuder det största urvalet av högkvalitativa växthus på marknaden – de klassiska växthusen med härdat glas eller polykarbonat samt de flexibla och vanligtvis mer prisvärda tunnelväxthusen. Sedan erbjuder vi de innovativa övervintringsväxthusen som skyddar dina krukväxter under vintern. På våren kan du ta bort botten på de flesta av våra övervintringsväxthus och använda den lätta konstruktionen som ett vanligt växthus för att odla blommor och mycket mer. Börja på våren och njut av blommor och grönsaker hela sommaren.

En värmare kommer att garantera en stabil temperatur

Om du har ett växthus kan du behöva en värmare för att värma upp utrymmet inuti växthuset ibland, t.ex. för att säkerställa en minimitemperatur över noll grader. Se vårt sortiment av högkvalitativa värmare för växthus och de unika övervintringsväxthusen. En värmare med termostat säkerställer en stabil temperatur, så dina växter i växthuset garanteras ingen frost och konstant uppvärmning.